Наступна зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи відбудеться у Львові
  • Пон, 21/10/2013 - 13:20

Наступна щорічна зустріч європейських католицьких єпископів східного обряду відбудеться через рік у Львові і буде приурочена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля в тодішньому Радянському Союзі. Рішення про це прийнято під час цьогорічного з’їзду, що від 17 до 20 жовтня 2013 р. відбувався у словацькому місті Кошице на тему «Євангелізація культури – інкультурація Євангелія» на запрошення місцевого греко-католицького Єпарха Мілана Хаутура.

У підсумковому посланні східних єпископів Європи, присвяченому зустрічі, читаємо, що Церква, «хоч і не ототожнюється з жодною культурою, то, однак, усвідомлює важливість діалогу з культурами, присутніми на Європейському континенті. Звіщення Христа поза історією – немислиме, – йдеться далі. – Навіть більше, зустріч Христа з історією породжує культуру – культуру життя»

Згадана тема, як і місце проведення зустрічі, були пов’язані з тим, що Кошице у 2013 року проголошене «Культурною столицею Європи». В контексті Року віри та згадуючи про 1150-річчя початку євангелізаційної місії на цих землях Апостолів слов’ян святих Кирила і Методія, тридцятка ієрархів східних обрядів дискутували про те, як Євангеліє стає культурою у сьогоденні.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va