Наступний Всесвітній День Молоді пройде у 2016 році у Кракові
  • Нед, 28/07/2013 - 21:51

«Дорога молоде, зустрінемось на наступному Всесвітньому Дні Молоді у 2016 році у Кракові, в Польщі», – цим радісним повідомленням Папа Франциск закінчив своє коротке слово перед проказуванням Богородичної молитви «Ангел Господній», яке сьогодні, 28 липня 2013 року відбулося наприкінці Служби Божої у Ріо-де-Жанейро.

А перед тим, звертаючись до молодих хлопців та дівчат, Святіший Отець підсумував: «У ці дні Ісус наполегливо повторював вам Своє запрошення бути Його учнями-місіонерами; ви слухали голос Доброго Пастиря, Який вас покликав по-імені і ви впізнали голос, який вас кликав». У цьому голосі можна відчути лагідність Божої любові, відчути красу від того, що ми, разом з усією Церквою, слідуємо за Христом.

Пречиста Діва Марія заступається за нас перед Своїм Сином у Небі, як добра матір, що оберігає своїх дітей. «Своїм життям, Марія навчає нас про те, що означає бути учнем-місіонером», – зазначив Вселенський Архиєрей, додавши, що кожного разу, коли проказуємо молитву «Ангел Господній», пригадуємо про подію, яка змінила історію усього людства – Воплочення Божого Сина. Отримавши від Божого посланця вістку про вибрання на Матір Божу, Вона, не розуміючи до кінця значення цього покликання, повністю довірилася Богові. А після того відразу йде до своєї родички Єлизавети, не затримує отриманий дар виключно для Себе, а йде, щоб ним поділитись, йде, щоб допомогти людині, яка потребувала Її допомоги, – здійснює жест любові, служіння! «Ось, дорогі друзі, Вона наш приклад!» – підкреслив Папа, закінчуючи своє слово.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va