«National Geographic» пропагує ґендер
  • Срд, 04/01/2017 - 10:51

Численні обурення викликала заява про те, що січневе число відомого американського журналу «National Geographic» порушує тему «ґендерної революції».

На обкладинці розміщене фото Ейвері Джексон, 9‑річної трансґендерної дівчинки з Канзас-Сіті, а в самому журналі розповідається про 80 випадків таких дітей з різних країн світу та представлено їхні фотографії. Більшості з них немає 10 років. Тисячі читачів журналу погрожують відмовитися від передплати, а італійська газета «Avvenire» критикує «National Geographic» за використання хворих дітей для пропаганди ґендеру.

У своєму коментарі редактор «Avvenire» Лучано Moйа підкреслює, що порушення статевої диференціації відбуваються в одного на п’ять тисяч немовлят, проте розлади статевої ідентичності відбуваються у 2‑3% дітей у віці до шести років, і переважна більшість із них зникають у підлітковому віці. «Це дуже серйозні проблеми, які впливають на саму інтимну сферу і включають у себе етичні, моральні та правові питання», — пише італійський журналіст. На його думку, в матеріалі американського журналу бракує медико‑наукового підходу; отже, ці захворювання представлені таким чином, щоби стимулювати «уявний антропологічний прорив». «Шкода, що люди дорослі та свідомі використовують складні й болючі переживання Ейвері Джексон, які вона сама описує, для передачі повідомлень з відтінком неоднозначності та ідеології», — говорить Лучано Moйa.