НАТО передало трьом бійцям АТО допоміжні пристрої для протезів
  • Срд, 28/09/2016 - 11:27

Трастовий фонд НАТО з медичної реабілітації передав трьом учасникам АТО допоміжні пристрої для протезів.

Про це повідомляє ІА ZIK з посиланням на Урядовий портал.

«Трьом травмованим учасникам АТО передали придбані за кошти НАТО допоміжні пристрої для протезів компанії Ottobock (спеціальних гачків Axon Hook та рукавичок Axon Skin Prosthesis Glove)», – йдеться в повідомленні.

За словами керівника секції трастових фондів агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) Фредеріка Пежо, за два останні роки 150 учасників АТО отримали лікування чи пройшли реабілітацію за кордоном в рамках роботи трастового фонду з медичної реабілітації. Також за підтримки НАТО діють оздоровчі табори та відбуваються різноманітні тренінги.

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Фредеріку Пежо за підтримку наших воїнів у цей тяжкий для України час. Також вона подякувала захисникам держави, які отримали важкі травми на фронті.

Вона поінформувала про те, що минулого тижня Уряд отримав підтвердження офіційної участі України в Іграх Незламних (Invictus Games), які наступного року відбудуться в Торонто (Канада). Незабаром для участі в змаганнях буде оголошено відбір учасників бойових дій, котрі були поранені. Підготуватися до ігор можна буде в спеціально створених таборах, які діють на базі Національного Паралімпійського Комітету. Пан Пежо зазначив, що НАТО планує підготувати команду з 12 українців до Ігор Незламних у Торонто.

Окрім цього, за підтримки НАТО наші військовослужбовці долучатимуться і до інших міжнародних спортивних заходів. Зокрема, вже 28 жовтня четверо бійців АТО візьмуть участь у 41 марафоні морської піхоти США у Вашингтоні. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/09/28/nato_peredalo_trom_biytsyam_ato_dopomizhni...