Натовп з 50 мусульман побив християн, які захищають церкву в Пакистані
  • Чтв, 23/08/2018 - 11:21

Представник організації International Christian Concern заявив, що напад стався 2 серпня в селі Варан Чак Баляна в Касурі та був викликаний майновою суперечкою.

Башир Масіх, один з потерпілих, пояснив, що мусульмани на чолі з Мухтаром Ахмадом, хотіли взяти під свій контроль спірну землю, де близько 40 католицьких сімей будують свою церкву на честь святого Матея.

Християнські родини будували церкву на свої гроші, але зазнавали переслідувань.

Після чергової суперечки, як розповідає Масіх, «мусульмани напали на християнських чоловіків, жінок і дітей зі зброєю і палицями. Вони важко поранили двох осіб, інші отримали менш значні травми. Натовп закидав камінням і церкву, що будується».

Постраждали 18-річна Ананд Масіх, ій наклали вісім швів на губи, і 10-річна Сагар Масіх, яка отримала перелом лівої руки.

Щораз частіше лунають попередження про прояви ненависті до християн. Місцеві християни звинувачують поліцію у відмові реєстрації скарг проти мусульман.

 «Коли християни поскаржилися поліції на напад, поліцейські наказали їм мовчати і не згадувати про ситуацію, як пов'язану з релігією. ... Поліція була несправедлива в цьому питанні», – сказав місцевий християнин.

Мусульмани неодноразово нападали на християн і на храми торік, а також у березні в Сахівале, районі провінції Пенджаб. Двадцять мусульман з сокирами і палицями напали під час ранкової служби в пакистанській церкві євангелистів. Воно жорстоко побили декількох чоловіків, деяким жінкам дали ляпаса, а також побили дітей.

Жінки-християнки в Пакистані часто несуть основний тягар релігійного насильства. У квітні 25-річна віруюча з пенджабського міста Сіалкот померла після того, як її підпалили за відмову вийти заміж за мусульманина.

Асма Якуб отримала опіки 90% тіла. Зусиль лікарів було недостатньо, щоб врятувати її, незважаючи на те, що її сім'я пройшла сотні миль. «Як пережити таке, коли життя коханої людини, молодої і повної талантів, так згасає», – сказав представник британської пакистанської християнської Асоціації Мехвіш Бхатті.

Шамун Каісер, колишній законодавець, розповів про останній напад: «Урядовці вважають, що релігійна свобода означає можливість святкування Різдва і Великодня, однак це щось набагато більше, ніж відвідування церков і відзначення свят».

Каісер додав: «Упродовж останніх десятиліть наша соціальна тканина була розірвана таким чином, що простір для релігійних меншин скоротився. Наші діти в школах стикаються з дискримінацією за ознакою релігії. Кладовища церков часто захоплюють безкарно. Можна тільки сподіватися, що прийде добрий час. Однак нападки на бідні та пригноблені верстви суспільства треба засуджувати».