Наукові фото Туринської плащаниці тепер доступні онлайн
  • Птн, 12/04/2019 - 18:57

Фотографії Вернона Міллера, офіційного наукового фотографа Дослідницького проекту Туринської плащаниці, тепер доступні онлайн на окремому вебсайті. Метою створення цього сайту було надати доступ усім зацікавленим до колекції фотографій Туринської плащаниці, знятих науковцем, котрий був учасником проекту і провів більше ста годин, досліджуючи плащаницю.

Туринська плащаниця - це лляне полотно прямокутної форми розміром 4,41×1,13 м. На полотні зберігається відбиток/зображення померлого чоловіка в наслідок серії тортур, що закінчилися його розп'яттям. Багато католиків вважають, що це тканина, в яку загорнули тіло Ісуса після смерті на хресті.

Від 1977 до 1981 року команда дослідників з різних університетів та лабораторій проводила дослідження плащаниці і прийшла до висновку, що відображення є реальним і не є витвором мистецтва.

Вернон Міллер був офіційним науковим фотографом проекту дослідження. Його фотографії і збільшені мікрографії різних частин плащаниці тепер є у вільному доступі онлайн із можливістю завантаження на вебсторінці https://www.shroudphotos.com/.

Як інформує Catholic Herald, Міллер завжди хотів, щоб його фотороботи оцифрували і надали їх у доступ тим, хто їх ще ніколи не бачив. Даний вебсайт є місцем, де оцифровані та складені у каталог фото Міллера, були опубліковані вперше.

 

Читайте також: НОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ АВТЕНТИЧНІСТЬ ТУРИНСЬКОЇ ПЛАЩАНИЦІ