Науковий співробітник католицького Університету Норт-Дам (США) гостро відповів Civiltà Cattolica
  • Нед, 16/07/2017 - 20:21

На сторінках «Breitbart.com», професор етики і постійний науковий співробітник Центру з питань етики та культури Університету Нотр-Дам д-р. Томас Д. Вільямс гостро та в’їдливо відповів на статтю у Civiltà Cattolica папського радника Антоніо Спадаро та протестантського пастора Марчело Фіґероа, у якій співавтори описують консервативних християн США, як неосвічених, теократичних, маніхейських войовничих фанатиків.

Вільямс зауважує, що співавтори не навели жодних реальних аргументів, які би підкріплювали їхні твердження. Так, зокрема, - пише Вільямс – Автори стверджують, що головний стратег президента Трампа Стів Беннон перебуває під впливом ідей кальвіністського пастора Джона Роузаса Рушдуні, та що політична теологія Рушдуні справила на Беннона великий вплив. Одначе автори статті жодним чином не підкріплюють своїх тверджень, окрім що, хібащо, у примітці посилаються на дві статті у Washington Post, у яких нападаєься на Беннона, проте  жодним чином не згадується Рушдуні, ані його ідеї, - аналізує аргументи авторів статті Вільямс.

Окрім цього автори просувають ідею о. Джеймса Мартіна про те, що Беннон провадить війну проти Папи Франциска. Причому, зауважує Вільямс, о. Мартін також жодним чином не підкріплює реальними аргументами свої вигадки стосовно Беннона.

Автор доволі в’їдливо завершує свою статтю, твердячи, що видно, щоб в епоху проголошеного Папою Франциском Милосердя, для деяких єзуїтів, ложне свідчення проти ближнього уже не є проблемою.