«Навернена відьма»
  • Птн, 13/09/2013 - 13:47

«Навернена відьма» – це назва інтерв'ю з акторкою Патрицією Хурлак, яка розповіла про її причетність до чорної магії, а також навернення і любов до Ісуса. Презентація книжки, яку видало видавництво «Unitas», відбулася в осередку секретаріату Конференції єпископату Польщі у Варшаві.

Патриція Хурлак – акторка («Блондинка», «Л як любов», «Клан», «Іспит з життя», «На спільній»), режисерка, автогонщиця згадує, що ще будучи маленькою дівчинкою зацікавилася магією, а коли ставала старшою, то застосовувала більш зловісні прокляття – наприклад на подружку, щоб зламала ногу і не пішла на шкільну дискотеку, або на чоловіків, щоб не знайшли особистого щастя. На її думку, за допомогою магії сповнювалися всі її мрії, вона почувалася супергероєм аж до того дня, коли «замовила» для себе чоловіка з конкретними рисами. Цей чоловік з’явився в її житті й вона почала зустрічатися з ним, але незабаром виявилося, що він залежний від алкоголю і наркотиків, має також дуже вибуховий характер і розійтися з ним не так просто. Саме тоді вона в молитві запитала Бога, чому так відбувається? – До тих пір ніхто не сказав мені, що я роблю неправильно. Ісус був біля мене весь цей час, але не міг мені допомогти, поки я Його не попросила, – каже акторка. Я випадково потрапила на зустріч з екзорцистом і від першого екзорцизму почала змінювати своє життя, віднайшла спокій, якого не мала досі. – Ісус дав мені мир серця, якого не можуть дати кар'єра і гроші, – розповіла акторка.

Історію пані Патриції довідався рік тому о. д-р Матеуш Чубак, віце-директор Відділу душпастирства єпархійної курії Седльця, шукаючи людей, які хотіли би поділитися свідченням на Днях молоді єпархії Седльце «Єрихо» в Пратулині. Він також закликав о. Марка Палюшкєвіча, директора видавництва, видати їх у формі книжки і сам провів інтерв'ю з акторкою.

На думку о. Палюшкєвіча, найсильнішою стороною книжки не є частина, в якій йдеться про життя в рабстві, але історія про навернення і взаємини з Богом, про людину, яка шукає щастя в Ньому. Ця публікація є також формою застереження перед входом у стосунки із сатаною.

О. Чубак застеріг під час зустрічі з журналістами перед ілюзією того, що людина має владу над злими духами – у духовному світі ми є найслабшими істотами. Він зазначив, що в сучасному світі існує безліч загроз, а людей часто обманюють і збаламучують обіцянками кращого життя. Треба постійно пам'ятати, що Бог ніколи не відрікається людини, завжди шукає її, коли вона загубиться. О. Чубак також наголосив, як важливо, щоби рухи і спільноти мали в себе місце для людини, яка згрішила і шукає допомоги. Патриція Хурлак досить довго шукала спільноту після свого навернення.

Вступ до книжки написав седльцький єпископ Збігнєв Кєрніковскі, який зазначив, що тішиться тим, що книжка видана в Рік Віри. «Свідчення Патриції показує надію, що ніхто і ніщо не може відлучити нас від любові Бога, об’явленій в Ісусі Христі, – ані сатана, ані страждання, ані зламане життя, ані смерть».

За матеріалами: wiara.pl