Навколо Ватикану розмістили білборди на підтримку традиційної літургії латинського обряду
  • Срд, 29/03/2023 - 11:15

У той час, як зростають чутки про посилення заборони на відправу традиційної літургії в латинському обряді, на вулицях навколо Ватикану розмістили понад 30 білбордів, аби підтримати традиційну літургію і закликати до її «свободи».

 

Починаючи від 28 березня, 35 білбордів упродовж 15 днів будуть розміщені на кількох вулицях біля Ватикану. Кожен із цих білбордів містить інший напис, однак заголовок однаковий: «Задля любові до Папи. Задля миру і єдності Церкви. Задля свободи традиційної латинської літургії».

 

На постерах містяться цитати пап Бенедикта XVI, Івана Павла ІІ та Пія V, що захищають церковну традицію та давню літургію.
«Постановляємо і проголошуємо, щоб ці листи у жодному часі не були відкликані чи скасовані, а завжди непохитно та актуально зберігались у силі»,- йдеться на одному з плакатів у цитаті папської булли Пія V “Quo Primum”, якою він проголосив традиційну літургію Церкви, повідомляє LifeSiteNews.

За цією кампанією стоїть група осіб, які є шанувальниками традиційної літургії та гуртуються серед іншого на італійському вебсайті https://blog.messainlatino.it/ для захисту традиційної меси. У прес-релізі вони пояснили, що таким чином прагнуть «оприлюднити своє глибоке прив‘язання до традиційної літургії в часи, коли, як виглядає, планується її знищення».
«Ті, хто ходять на «латинську месу», не є віруючими другого сорту, чи збоченцями, яких треба перевиховати, чи тягарем, якого слід позбутися»,- написали ініціатори.