«Найбільша катастрофа – це катастрофа екології української душі», – Владика Йосиф Мілян під час реквієму до 32-ї річниці Чорнобильської трагедії
  • Втр, 24/04/2018 - 22:06

23 квітня 2018 року, до 32-ї річниці Чорнобильської трагедії, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, за участі Преосвященного Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської архиєпархії, відбувся концерт реквієм.

Звертаючись до присутніх Архиєрей процитував восьму главу з Книги Одкровення Івана Богослова, в якій йдеться про «Зорю Полин»: «Не тому я зацитував ці рядки Святого Письма, – зазначив Владика, – щоби підкреслити український чи світовий фактор. Не тому їх писав Апостол Іван Богослов, – возлюблений учень Ісуса Христа. Слово Боже завжди живе! Воно підтримує, провдить, застерігає, оживляє, дає наснагу. Слово Боже, як Сам Бог, присутнє між нами, дає нам світло в кінці тунелю і мотивацію до морально-етичного життя».

Ведучи далі Владика зауважив: «Сьогодні ми віддаємо шану усім тим, хто рятував українську землю від наслідків Чорнобильської аварії. Ми сьогодні рахуємо збитки, провадимо наукові дослідження на цій землі, пробуємо уявити і підрахувати, які ще наслідки будуть після… Ми усі ще стаємо в ряди тих, які мають боротися з наслідками тої великої української катастрофи. Але найбільша катастрофа – це катастрофа екології української душі. Це непам’ять, забуття… Тому на усіх вас, хто з любові до рідної землі, до народу, нації, до всіх, хто загинув, та живе переживаючи наслідки Чорнобильської аварії, від імені Блаженнішого Святослава, Отця та Глави Української Греко-Католицької Церкви, закликаємо на усіх вас тут присутніх, та на увесь український народ – Боже Благословення», – наголосив Єпископ.

Зазначимо, що Вже 17 рік поспіль, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація „Афганці“ Чорнобиля» разом з Національним педагогічним університетом ім. Михайла Драгоманова запрошують всіх небайдужих вшанувати Чорнобильську трагедію. Цього дня у Головному Соборі Української Греко-Католицької Церкви відбувся на концерт-реквієм «Чорнобиль молодь буде пам’ятати».

Прес-служба Київської архиєпархії