Найбільша міжнародна проабортивна організація в США позбудеться 86% федерального бюджету
  • Втр, 09/05/2017 - 09:22

4 травня Палата представників США проголосувала за скасування системи медичного страхування Obamacare, введеної попереднім президентом країни Бараком Обамою, а також за скасування фінансування організації «Плановане батьківство» (Planned Parenthood), яка просуває аборти і контрацепцію. Новий закон про охорону здоров'я позбавляє організацію більшої частини федерального фінансування на наступний рік.

Протягом року бюджет «планованого батьківства» буде урізаний на 390 мільйонів доларів США, що становить 86% його щорічного федерального фінансування. Ці кошти будуть перенаправлені в центри громадського здоров'я, чисельність яких перевищує число установ «планованого батьківства» в 20 разів. У цих центрах надається комплексне медичне обслуговування.

Як прокоментував президент Ради по сімейних дослідженнях (FRC) Тоні Перкінс, «новий закон забезпечує найкращий шлях до відновлення фундаментальної федеральної політики, згідно з якою аборт не відноситься до охорони здоров'я».

Перкінс також зауважив, що нова реформа скасовує преміальні податкові пільги Obamacare, які субсидують аборти на вимогу і додав: «Закон також усуне індивідуальні штрафні санкції, що дозволить роботодавцям або окремим особам відмовитися від пропозиції або придбання страховки, якщо це йде в розріз з їх совістю».