Найбільша монастирська бібліотека світу відкрита для нічних відвідувань
  • Чтв, 11/07/2013 - 20:18

 Найбільша монастирська бібліотека у світі, розташована в австрійському монастирі Адмонт, запрошує відвідати низку заходів під назвою «Ніч у бібліотеці». Організатори пропонують 8 зустрічей у липні й серпні, участь в яких ознайомить з історією та найбагатшою колекцією бібліотеки.

Монастир володіє зібранням книг, що складає близько 200 тис. томів, з них 70 тис. є в залі бібліотеки. Найбільш цінними з них є 1400 середньовічних рукописів, 530 інкунабул, серед яких є видані до 1500 року. Збір так званої «Універсальної бібліотеки», поряд з величезною кількістю теологічної та історіографічної літератури, містить фундаментальні праці з філософії, юриспруденції, природничих наук.

Монастирська бібліотека є історичним пам'ятником. Інтер'єр бібліотечного залу створили 1774 р. архітектори Готтхард Гейберг і Йозеф Губер у стилі пізнього бароко. Зал є одним з найбільших у світі, він розписаний фресками італійського художника Бартоломео Альтомонте. Розписи зображують етапи шляху людського пізнання, що поєднують як наукове, так і релігійне пізнання світу.

За матеріалами: www.sedmitza.ru