“Найбільше мене вразила доброта поляків та їхня відданість Церкві” – учасник Світового Дня молоді під час прямого ефіру у Полтаві
  • Срд, 17/08/2016 - 09:37

15 серпня у студії полтавської телерадіокомпанії “Лтава” відбувся прямий ефір програми “Ранок на Лтаві”, під час якого обговорювали Світовий День молоді (СДМ) у Кракові, духовну подію глобального маштабу.

На початку ефіру, Роман Повзик, полтавський учасник та паломник Світового Дня молоді у Кракові, розповів про організацію та історію започаткування СДМ, охарактерезувавши зміст та цінність цієї духовної події у житті молодої людини.

У ході прямого ефіру говорили про незабутні позитивні емоції від зустрічі з Папою Римським, про змістовні промови та звернення Папи Франциска до молодих людей з різних куточків світу, про гостинність, доброзичливість та привітність польської нації до української молоді.

“Найбільше мене вразила доброта поляків та їхня відданість Церкві, – підкреслив Роман Повзик під час своєї розповіді, – яка об’єднала їх як націю та скерувала у правильному напрямку”.

Також полтавський греко-католик розповів про відвідини Санктуарія Божого Милосердя у Легевніках, про польське містечко Вадовіце, місце народження святого Папи Івана Павла ІІ та про чудотворну ікону в Ченстохові.