Найближчі плани Бенедикта XVI
  • Птн, 22/02/2013 - 17:38

О. Федеріко Ломбарді поділився з журналістами інформацією про найближчі плани Бенедикта XVI. Глава Прес-служби Апостольської Столиці зазначив, що 23 лютого Папа прийме на приватній аудієнції президента Італії Джорджіо Наполітано. 24 лютого Святіший Отець останній раз як Понтифік очолить молитву "Ангел Господній", а 27 лютого проведе останню загальну аудієнцію. Вона відбудеться на площі св. Петра, по якій Святіший Отець проїде на папамобілі, щоби привітати вірних.

28 лютого, в останній день свого Понтифікату, Папа зустрінеться з кардиналами, присутніми в Римі та особисто привітає кожного з них. "Це не буде формальна зустріч з промовою, а виключно особисте прощання", – сказав о. Ломбарді і додав, що з цієї зустрічі буде здійснюватися пряма телевізійна трансляція. За словами керівника Прес-служби, 28 лютого близько 17:00 Папа гелікоптером покине Ватикан. Церемонія прощання також буде транслюватися в прямому ефірі по телебаченню. Уже після прибуття до Кастель Гандольфо, з лоджії Апостольського палацу Бенедикт XVI привітає присутніх на площі вірних.

Говорячи про дату початку конклаву, о. Ломбарді зазначив, що вона її визначать під час нарад кардиналів в період "sede vacante".

Речник Ватикану нагадав, що 22 лютого закінчується термін, який визначили Священичому Братству св. Пія Х для пояснення своєї позиції щодо повної єдності з Церквою. Після його закінчення вирішення ситуації довкола цього братства передадуть в компетенцію майбутнього Понтифіка.

О. Ломбарді спростував новини деяких ЗМІ, в яких стверджувалося, що Понтифік зустрінеться з комісією кардиналів, що відповідають за розслідування крадіжки документів Папи. Також не є правдивими новини про те, що Папа зустрінеться з групою словацьких вірних в базиліці Санта Марія Маджоре. "Читаючи ці статті, можна зрозуміти, що ті, хто їх пишуть, не компетентні у ватиканських справах", – сказав о. Ломбарді.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va