Найближчий працівник Папи на саміті з проблем кліматичних змін
  • Чтв, 25/09/2014 - 15:06

Кардинал П’єтро Паролін взяв участь у першому в історії саміті з питань кліматичних проблем, який пройшов нью-йоркській штаб-квартирі ООН 23 вересня 2014 р.

Йдеться про найбільший форум, присвячений темі глобального потепління. Глави держав і урядів, фінансисти, науковці, громадські активісти, обмірковували основи майбутньої угоди у сфері захисту клімату на планеті. Найближчий співпрацівник Святішого Отця у своєму виступі нагадав про моральну відповідальність за збереження навколишнього середовища і майбутнього наступних поколінь. Цитуючи Папу Франциска, кардинал Паролін підкреслив важливість захисту природи, яка часто піддається жадібно використанню. Тому, на його думку, існує потреба у справжній культурній трансформації, здійснення якої можливе завдяки виховній та освітній діяльності.

Саміт ООН був скликаний, щоб стимулювати досягнення цілей в сфері захисту клімату, поставлених міжнародним співтовариством  до 2015 р. У ньому виступили Генеральний сакретар ООН Пан Гі Мун і Президент США Барак Обама. Передував Саміту «Кліматичний марш», який пройшов в Нью-Йорку 21 вересня 2014р.  Він зібрав близько 300 тис. людей.