Найчисельніша група прочан, яка прямує до Зарваниці на прощу, прибула до Струсова
  • Птн, 17/07/2015 - 23:40

Понад 1500 паломників, яка за два дні подолають пішки 54 кілометри маршруту Тернопіль-Струсів-Зарваниця, вирушила сьогодні, о 9.30, від Архикатедрального собору Тернополя, а зараз зупинилися у Струсові на нічліг. В дорозі вірні моляться за мир та спокій в Україні.

Владика Теодор (Мартинюк) відслужив Святу Літургію для паломників в Архикатедральному соборі, відтак прочитав молитву благословення, а священики окропили кожного святою водою. Архиєрей просив вірних особливо молитися за мир в Україні та долучився до пішої ходи.

Очолює пішу ходу голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський та священики архиєпархії, які сповідатимуть людей в дорозі. Серед прочан – найбільше молоді. Вірні несуть мощі блаженного Папи Івана-Павла ІІ.

Піша колона містить 40 груп, кожна з яких налічує близько 40 осіб. Оргкомітет подбав про належні умови для паломників: харчування та нічліг. У Струсові буде відслужено Святу Літургію, а велика кількість священиків спеціально прибула, щоб сповідати прочан. Супроводжує колону карета швидкої допомоги та міліція. Прочани прибудуть у Зарваницю в суботу, після обіду (18 липня).

На Всеукраїнську прощу до Зарваниці прибудуть члени Синоду єпископів УГКЦ та Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Проща приурочена святкуванню 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького та молитві за мир в Україні. Традиційно відбудеться багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священики та вірні молитимуться Молебень до Богородиці та проситимуть у Матері Божої заступництва для українського народу та миру.

Серед запланованих заходів: Патріарха Святослав зустрінеться із молоддю, освятить новозбудовану каплицю та відслужить Панахиду за героїв Небесної Сотні, всіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну. Також Глава УГКЦ благословить благодійну виставки-продажу картин учасників Першого Всеукраїнського живописного пленеру «Тобі, Богородице! Зарваниця-2015». Під час паломництва відбудеться Всеукраїнськиий форум мирянських спільнот УГКЦ.

А проти ночі на 19 липня молодь чекає духовний концерт на Співочому полі Зарваниці. Оргкомітет запланував низку цікавих виступів від різні колективів. Також і цього року, зважаючи на ситуацію в Україні, програма матиме не розважальне, а духовно-патріотичне забарвлення.