«Найкращим виявом нашої віри є подяка Богові», – владика Тарас до семінаристів
  • Птн, 28/12/2018 - 18:35

27 грудня 2018 року в Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася традиційна спільна Різдвяна Просфора. Традиційно, семінарійна спільнота збирається разом, щоб розділити радість Празника Рождества Христового та Нового Року. Цьогоріч, передсмак торжества з братами – семінаристами розділи два ієрархи: Владика Володимир,  єпископ-помічник Львівської архиєпархії та Владика Тарас, Єпарх Стрийський.

Святкування розпочались спільною молитвою Вечірні, яку співом провадив семінарійний хор. Владика Володимир привітав семінарійну братію з прийдешніми Різдвяними святами та закликав вповні віддатися Божому промислу: «Дякуємо Богові за все, за всі дари та благодаті. Все змінюється, лише Бог залишається незмінним». Опісля, торжество продовжилось у трапезній семінарії, де єрархи розділили різдвяну просфору. Владика Тарас, на початок трапези, звернувся з привітальним словом до семінарійної спільноти: «Таке взаємне себедарування є ознакою спільноти у Христі. Довіряймося Йому. Найкращим виявом нашої віри є подяка Богові» – наголосив ієрарх.

Впродовж трапези, атмосферу свята створювали семінарійні колективи та організації: оркестр ЛДС, октет «Теофорос» та гурт «SofiBand». Студенти підготовчого курсу, на чолі із префектом, о. Володимиром Стефанишином організували різдвяний вертеп, який супроводжувався співом гучної коляди.

На завершення, зі словом до братів звернувся ректор семінарії, о. Ігор Бойко. Отець-ректор висловив щирі слова подяки всім, хто долучився до реалізації даного свята, гостям та духовенсту, а також висловив найщиріші вітання з нагоди прийдешніх Різдвяних свят та побажав благословенного Нового Року.