Найновіші МРТ-технології показали дитину в лоні матері
  • Чтв, 09/02/2017 - 16:48

Коли в 1970-их роках ультразвукова діагностика набула популярності, її назвали «вікном в лоно матері». Однак тепер найновіші технології пропонують набагато краще поспостерігати як живе дитина до народження.  

З допомогою найновіших МРТ-технологій батьки мають змогу побачити чітке сканування кожного руху і органу своєї дитини в лоні матері від 20 тижня вагітності, інформує Catholic News Agency.

Традиційно, під час вагітності використовують ультразвук для дослідження розвитку дитини. Однак ці високочастотні звукові хвилі надають лише обмежені дані, і якість зображення може варіювати в залежності від різних факторів, в т.ч. вік, вага, позиція дитини.

Однак, команда зацікавлених медиків вирішила розширити ці можливості. Вони склали нову серію алгоритмів та магнітних полів, щоб вийти за межі ультразвуку. Тепер ця технологія дозволяє побачити чітку картину усього лона до дрібних деталей, як, наприклад, клапан серця дитини віком 20 тижнів від зачаття.

За словами винахідників, ця технологія «може бачити структуру всередині тіла, чи то кістки, чи м’язи, чи жир». Вона є однією з небагатьох, які безпечно використовувати для візуалізації під час вагітності.

Нова технологія не лише дозволяє батькам чіткіше побачити свою дитину ще в лоні матері, але й виявити ускладнення чи недоліки розвитку на ранніх стадіях вагітності, що дозволить провести лікування дитини ще до народження.

Нові МРТ-сканери вже викликали певні дебати, особливо у Великобританії, де закон дозволяє проводити аборт до 24 тижня вагітності. Тепер з цими технологіями, що показують як дитина вже на 20-ому тижні активно рухається, питання терміну для аборту стає під ще більший сумнів.

В майбутньому проект «iFIND» планує зробити МРТ-сканери доступними для усіх вагітних жінок світу.