Найстарша черниця Італії святкує свій день народження
  • Пон, 27/02/2017 - 16:00

У понеділок найстарша черниця Італії - Кандида Беллотті - відзначає 110-річчя. У свій день народження жінка ділиться порадами, як прожити таке довге життя.

Сестра Кандида пережила дві світові війни, десять Пап Римських і 57 прем'єр-міністрів Італії. Вона народилася в Вероні і стала черницею в 1931 році, працюючи медсестрою в лікарнях і будинках престарілих по всій країні. У 2000 році у віці 93 років, черниця переїхала в монастир, де бере активну участь у громадському житті та славиться своєю життєрадісністю.

Кандиду Беллотті вже привітав Папа Франциск, якого вона зустріла вперше в 2014 році в свій 107-й день народження в Римі.

У чому ж секрет її довголіття?

"Приймайте речі такими, якими вони приходять" - сказала вона журналістам, які зібралися в монастирі на церемонію розрізання торта.

"Любіть, любіть і продовжуйте любити!" - з радістю додала вона і запропонувала конкретну пораду молодому поколінню: "Вірте в майбутнє і працюйте стільки, скільки потрібно для того, щоб здійснилися ваші мрії"!

Монахиня пояснила, що її власні бажання сформувалися завдяки роботі в монастирі: "Протягом всього мого життя я думала про те, що куди Господь мене направляє - там мені і необхідно бути".

В Італії живе ще одна черниця, яка майже на п'ять років старша сестри Кандиди. Це сестра Марі-Жозефіна Гаудетте, яка проживає в монастирі в Римі. Однак Сестра Марі-Жозефіна народилася в США і переїхала в Італію лише в 1950-х роках, а значить, не є корінною італійкою, тому поки Белотті залишається найстаршої італійської черницею, в той час як американка Гаудетте - найстаріша монахиня, яка проживає в Італії.