«Найважче людині дозволити Богові себе повести», – Глава УГКЦ
  • Пон, 08/07/2013 - 15:28

«Віра – це шлях людини, яка ще вповні не може бачити Божого обличчя. На дорозі віруючої людини, тобто людини, яка шукає повноти розуміння, пізнання й пережиття Бога, завжди будуть кризи. Тому той, хто ніколи не переживав кризи віри, не є справді глибоко віруючою людиною, не шукає повноти пізнання Бога», – про це сказав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, в інтерв’ю для часопису «Слово».

На думку Першоієрарха УГКЦ, саме криза віри штовхає людину ще більше до Бога, щоб шукати більшого єднання з Ним, заглиблення у Боже Слово, яке маємо в Святому Письмі. Тому криза — «це своєрідний мотор, який рухає життя людини». Розповідаючи про власний життєвий досвід, як досвід віруючої людини, Предстоятель УГКЦ зазначив, що саме сім’я була тим середовищем, де майбутній Очільник УГКЦ навчився вірити. «Я пережив особисту зустріч із тим Христом, про Якого так багато говорила моя бабуся, Якого вона так любила завжди. Пізніше дорога моєї віри повела мене дуже дивними стежками. У дитинстві я ніколи не бачив видимого вияву Церкви. Вона завжди була Церквою переслідуваною, Церквою страждаючих людей, і, можливо, у цьому й відчувалася її справжність. Я ніколи не міг собі й уявити, що зможу бути священиком тієї Церкви. Якби мені про це хтось колись сказав, я би пережив кризу», – пояснив він.

Глава Церкви підкреслив, що найважче сучасній людині дозволити Богові себе повести. Адже людина в постмодерному суспільстві часто є мірилом сама для себе. Вона не хоче допустити, що хтось інший міг робити щось краще за неї чи розуміти.

«Християнин – це той, хто живе, ведений Святим Духом. Не бійтеся дозволити себе повести своєму духовному провідникові, Церкві, врешті, Духові Святому, Який нас навчить вірити в Ісуса Христа, а Ісус дасть нам пізнання нашого Небесного Отця», – сказав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, в інтерв’ю для часопису «Слово».

 

Департамент інформації УГКЦ