Найважливіший чоловік у житті
  • Пон, 14/01/2019 - 22:13

Ти коли-небудь замислювався над тим, хто є найважливішим чоловіком у світі? Є сотні чоловіків, наділених характером і атрибутами влади, впливу та популярності. Президенти країн, папи, засновники мегацерков, розробники програмного забезпечення, автори, філантропи, інвестори, підприємці, науковці, професори, професійні спортсмени, актори та винахідники – саме їх зазвичай вважають кандидатами, які могли б відповідати цьому благородному опису. І хоча люди на цих посадах мають високий рівень влади і начебто мають здатність впливати на маси, є чоловік, котрий є набагато важливішим і більш впливовим, ніж усі вони разом взяті.

І це ти – людський батько.

Думаєш, це перебільшення? Подумай про те, що більшість молодих людей, котрі потрапили до в’язниць, виховувались в домах, де не було татів, і діти, які виховувались без тата, є більш схильними вчинити самогубство чи втекти з дому. Діти, в яких з татами напружені відносини, є більш схильними стати залежними від наркотиків і алкоголю, вступити в дошлюбні статеві відносини, розлучитись, заперечити віру в Бога та мати дітей поза шлюбом.

Ти – незамінний. Ти був наділений божественною силою передавати благодать і славу твоїй сім’ї і вести їх до спасіння. Батьківство – як кисень. Більшість людей зазвичай не роздумують про важливість кисню, однак без нього людство б зникло. Таким же чином, про життєвість, необхідність і сутнісну природу батьківства рідко роздумують, однак, тим не менше, без людського батька сім’я розсипається. Твоє батьківство, те, як ти віриш в його силу, сприймаєш його і висловлюєш його, значним чином впливає на майбутнє твоїх дітей – і не лише на майбутнє твоїх дітей, але й на хід людської історії.

І хоч ти можеш не бути одним із так званих величних чоловіків, котрі купаються в багатствах, є значно впливовими, владними, популярними, можливо, тебе не вважають важливим у цьому світі, у світі твоїх дітей ти є найбільш могутнім, впливовим та важливим чоловіком у світі.

 

Девін Шадт, Fathers of St. Joseph

Переклад: «Католицький оглядач»