Найвеличніше діло милосердя, котре ми можемо зробити – це відкрити людям правду про Бога, – владика Тарас
  • Пон, 27/11/2017 - 20:23

26 листопада 2017 року Преосвященний владика Тарас (Сеньків) освятив престіл і очолив Архиєрейську Літургію в храмі Собор Пресвятої Богородиці смт Дашава. Під час своєї проповіді, аналізуючи притчу з недільного Євангелія, єпископ відкрив для вірних в особі милосердного самарянина образ Бога, котрий приходить рятувати людину і називає нас ближніми. «Найвеличніше діло милосердя, котре ми можемо зробити і котрому всі інші діла милосердя служать, – це відкрити людям правду про Бога, яку ми відкриваємо торкаючись своєю добротою до людських ран, смутків і тривог», – сказав Архиєрей.

Також, вірні цієї парафії цього дня святкували празник другого покровителя своєї парафії святого Йосафата Кунцевича. Владика Тарас, беручи до уваги постать цього великого святого Католицької Церкви, розкрив багатство плодів його служіння, серед яких відзначив його ревне служіння єдності Церкви: «Йосафат виступив оборонцем єдності Христової Церкви і його подвиг через чотири сотні років утримує, всупереч всім переслідуванням, нашу Церкву як носія Божої правди».

Господь руками священномученика Йосафата зберіг правду віри, правду про єдину Церкву, правду, котра зробила Христову Церкву в нашому народі оборонницею людської гідності. Але ця правда є завжди позначена печаттю Христа – печаттю переслідувань і зневаги»,  – підкреслив проповідник.

Також єпископ назвав один з найбільших викликів сучасності – «родина, яка перестала бути в суспільстві оцінювана як Божа цінність, котра є віддзеркаленням таїнства внутрішнього Божого Троїчного життя. І родина має бути школою любові, служіння і милосердя. Родина має стати колискою життя, де це життя народжується, зростає і міцніє. Родина має стати скарбницею віри, котра би утверджувала мир і справедливість та відкравала б перспективи майбутнього. І коли ми будемо мати добрі, глибоко віруючі родини нашому народові не забракне ні святих Йосафатів, ні святих провідників, ні чесних і справедливих лідерів», – мовив владика Тарас.