«Не біймося обдаровувати добротою одні одних, адже доброта - це властивість Бога»,- Йосиф Мілян
  • Птн, 25/10/2019 - 10:59

Голова ПМВ владика Йосиф Мілян відвідав з душпастирським візитом парафію Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ в португальському місті Сетубал і зустрівся з єпископом Сетубальської дієцезії РКЦ у Португалії Жузе Орнелаш Карвалю.

У зустрічі також взяли участь працівники ПМВ о. Андрій Гах та о. Віталій Храбатин.

Єпископи обговорили ситуацію з наданням душпастирської опіки вірним УГКЦ в межах Сетубальської дієцезії, подальші кроки для розвитку душпастирства та інтеграцію українців у місцеву громаду.

У Сетубалі владика Йосиф очолив Вечірнє богослужіння і Молебень до Пресвятої Діви Марії.

«Я побачив перед храмом чоловіків і зрадів. Після роботи ви прийшли до церкви на молитву – це майже чудо. Мене це справді піднесло. Бо зазвичай кажуть, що церква складається з двох частин людства – жінок і ксьондзів, – пожартував владика Йосиф. – Як нам мало треба для радості. Як важливо вміти тішитися з малих успіхів. Ми не навчилися радіти зустрічі з кимось. Як важливо усміхнутися, сказати перше слово привітання, зробити це так, щоб, як каже Євангеліє, аж щось «з радості здригнулося» усередині. Чи справді вміємо так приймати одні других, з позиції людської і християнської? Не біймося обдаровувати добротою одні одних, адже доброта – це властивість Бога, і її початком дуже часто має бути наше перше слово привітання».

Після Служби Божої, на якій були присутні близько 50 вірних УГКЦ, голова ПМВ поспілкувався з громадою українців.