«Не бійтеся бути іншими, відрізнятися від байдужих», – Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк до студентів Львова
  • Втр, 18/11/2014 - 09:38

У День студента, 17 листопада, у стінах мерії львівські студенти мали духовну зустріч з Архиєпископом і Митрополитом Львівським УГКЦ Ігорем Возьняком.

«Ми хочемо з вами поговорити про те, хто такі студенти? Хочемо з вами розважити, які труднощі в своєму житті вони переживають. Хочемо поговорити про середовище, в якому ви навчаєтесь, про ті виклики, з якими ви зустрічаєтесь. Сьогодні ми зібралися усі такі різні разом, з різних навчальних закладів, але ми об’єднані довкола одного – Господа Бога», – зазначив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

«Вітаю вас усіх з вашим днем. Приємно бачити ваші світлі та допитливі обличчя. Несподівано ми опинилися в ситуації, про яку ніхто не думав. Нас усіх це турбує, бо гинуть люди: українські батьки, брати, сини, жінки і діти. Тому Церква закликає молитися за припинення війни та заколоту» – звернувся до студентів Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Крім того митрополит висловив позицію Церкви щодо корупції: «Нам необхідно думати про те, як, принаймні, з навчальних закладів викоренити корупційну недугу. Це потрібно чинити зараз, і це ви можете робити, зважаючи на ваших друзів-героїв, які гідно чинили опір неправді і насильству на Майдані. Вітаю посеред вас мужніх осіб, які весь час у різний спосіб підтримують позитивну зміну у суспільстві» – наголосив владика Ігор (Возьняк).

Також архиєрей закликав молодь не боятися бути іншими, відрізнятися від байдужих, бути собою! Не погоджуватися бути масою, опиратися течії світу і поганим прикладам: «Веслуйте проти течії остогидлого життя! Серед вас є багато мужніх і непохитних осіб».

«Закликаю довіритися Богові і проводити доброчесне життя, боротися з поганими гріховними звичками, не потурати злу. З довірою приходьте до святої тайни покаяння, визнайте усе погане. Пам’ятайте, що Господь готовий простити більше, ніж чинили ми з вами», – додав митрополит.

Наприкінці зустрічі учасники спільно виконали релігійний гімн України – «Боже великий єдиний» та отримали митрополиче благословення.