«Не будьте байдужими, бо байдужість вбиває», - Глава УГКЦ до світової громадськості
  • Птн, 20/02/2015 - 11:27

«Ми прибули до Апостольської Столиці, щоб з найвищого Престолу Католицької Церкви промовити до цілого світу: Не будьте байдужими, бо байдужість вбиває», - такими словами звернувся Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, до чисельних вірних, які прибули з різних частин Італії до Рима на молитву за Україну.

Архиєрейська Божественна Літургія відбулася в папському соборі Санта Марія Маджоре в рамках паломництва єпископів Синоду УГКЦ до гробів Верховних Апостолів.

У своїй проповіді Глава УГКЦ також наголосив, що «якщо світова спільнота буде байдужою до подій в Україні, завтра це може трапитися у будь-якій іншій країні». «Біль України є початком болю всього людства. Якщо людство сьогодні не зуміє зупинити вбивчу руку агресора, завтра вона може посягнути на будь-яку іншу державу», - зазначив Предстоятель УГКЦ.

На завершення своєї проповіді Блаженніший Святослав висловив переконання, що «Україна є і Україна буде» і від імені УГКЦ закликав усіх «не бути байдужими до страждання українського народу».

На Богослужінні також був кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков. У своєму зверненні до української спільноти він запевнив про підтримку з боку Апостольської Столиці у «ці важкі часи випробування для українського народу» і додав, що «жоден камінь людського гробу, який несе в собі гнів, ненависть і розколи, не повинен закривати наші серця для надії».

У Літургії взяли участь також представники Мігрантесу Єпископської Конференції Італії та Римського вікаріату, Єпископ-помічник Римської єпархії Маттео Дзуппі, ректори та настоятелі українських духовних інституцій, чинів та згромаджень, студенти, священики-капелани з різних регіонів Італії.

Прес-служба товариства «Свята Софія»