Не будьте самотніми островами! Обід Папи Франциска з молоддю в Ріо-де-Жанейро
  • Суб, 27/07/2013 - 16:25

Папа Франциск дотримався ще однієї традиції Всесвітніх днів молоді – прийняв на обід 12 молодих людей – по двоє з різних континентів світу та двоє з країни-господаря зустрічі молоді, тобто бразилійців. Обід відбувся у п’ятницю 26 липня в архиєпископському палаці Ріо-де-Жанейро. Був присутній також і господар – архиєпископ-митрополит Орані Жоао Темпеста.

Обід, як потім поділились враженнями його учасники, відбувся у щирій і сімейній атмосфері. Всі вони підкреслили унікальність цієї події.

Пауля з Колумбії, яка виконала також і роль перекладача під час обіду із Святішим Отцем, розповіла журналістам, що на початку всі вони були досить схвильованими, але коли Папа запитав: «Чому ж ви такі напружені», атмосфера стала дуже невимушеною. Святіший Отець розпитував кожного про його участь у житті Церкви у своїй країні, про його бачення Церкви, мова йшла про традиційні та нові душпастирські методи.

Папа Франциск зауважив, що минуле – це пам’ять, а майбутнє – це надія. За словами Паулі, він запросив не втрачати надії, віддати себе на служіння іншим, адже тільки служачи ближнім знайдемо надію. Він закликав жити у спільноті, не бути самотніми островами. Святіший Отець ствердив, що Бог любить кожного особливою любов’ю, а кожному з нас довірив посланництво любити ближніх. Святіший Отець наголосив, що світ має споживацьке бачення, але потрібно відновити людяне, гуманне бачення дійсності. Він підкреслив, що праця надає людині гідності, а також заохотив кожного мати власного духовного наставника, зауваживши, що також і Папа має сповідника, який знає його душу і його супроводить на духовній дорозі.

Поліна з Росії настільки хвилювалась, що втратила голос. Тепер вона відчуває велику відповідальність: Папа передав так багато віри, надії, енергії та радості, що тепер треба ділитись цими дарами з іншими.

Філіп з Нової Зеландії розповів, що коли отримав мейл із запрошенням на обід до Папи, довго не міг у це повірити. Святіший Отець сказав молоді, що Христос живе у сучасності і треба бути живими свідками Христа навіть у незначних речах, але зроблених і пережитих з великою любов’ю.

Француженка Анн-Софі визнала зустріч з Папою винятковою, а Святіший Отець був дуже людяний, лагідний, огортаючи кожного зичливим поглядом. Вона підкреслила, що, серед іншого, в розмові заторкнуто питання місії молодих католиків та цінностей, важливих для суспільного життя, як значення гідності, любові, спільності.

Серед учасників обіду був Марсело з Аргентини, який признався, що ніколи не міг про таке мріяти. Він відчув, що Святіший Отець є пастирем і батьком, який любить Церкву і людей, прагнучи, щоб вони мали гідне та щасливе життя.

Бразилійка Аліне із сльозами на очах сказала, що під час зустрічі з Папою відчула обійми люблячого Бога.

Обід із Папою Франциском закінчився спільною молитвою.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va