Не чекайте на політичного месію, а самі йдіть у політику, — владика Венедикт (Алексійчук) українським християнам
  • Нед, 05/05/2019 - 21:31

У львівському Гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла 3 травня відбулася презентація книги “Таїнство зутрічі” (видавництво “Свічадо”) владики Венедикта (Алексійчука). Архиєрей єпархії Святого Миколая з осідком у Чикаго своєю книгою та виступом хотів донести важливі меседжі, які стосуються розвитку й покращення взаємин із собою, ближнім та Богом, — розповідає власкор РІСУ Оксана Войтко.

“Молитва — це зустріч з Богом. Кожна зустріч з Богом, як і молитва, має бути унікальна і неповторна. Тому досвід Бога, який я пережив вчора, це є вчорашній, інший досвід. Тож такі зустрічі має кожна людина”, — переконаний владика Венедикт.

На його думку, Всевишній постійно промовляє до нас через інших людей, а також через різні життєві обставини ми можемо краще пізнавати себе, зокрема бачити свої “світлі” та “темні” сторони. Тому ми повинні розвивати і мати “хребет християнських цінностей”, позбуватися комплексу меншовартості та не боятися приймати ті чи інші рішення.

“Все життя — це розпізнання того, що від мене хоче Бог, це зустріч. Куди Бог мене кличе?! Тому думаю, що кожен з нас має бути відкритим на Бога, вслухатися у Бога і у те, що Бог хотів би від мене. Бо у кожній ситуації я можу щось зробити. Апостол Павло казав: “Все я можу в укріпляючому Христі”. Кожен з вас має своє унікальне й особливе покликання. Коли ми кажемо про покликання до монашого, священичого стану — це правда. Проте ми  маємо також покликання до подружнього життя, покликання бути президентом. І його треба розпізнавати”, — пояснює Владика Венедикт.

За його словами, людям варто робити добро заради самого добра та Всевишнього, а не жити примарними очікуваннями. Ба більше, вірянам слід (більше) свідчити про свою віру, зокрема американці не бояться цього робити, бо цим пишаються.

“Я вважаю, що криза сучасного християнства у тому, що ми пишемо багато книжок, проводимо чудових реколекцій, але як християни цим не живемо. Коли б християнське життя стало для нас на першому місці, то ми б виконували те, що говорить державний закон. Наприклад, для американця — велика ганьба не заплатити податок. Тож ми повинні почати жити як християни на своїх місцях”, — поділився своїм баченням та досвідом автор книги.

Окрім цього, він прокоментував питання щодо виборів в Україні та чи відбуваються зміни в державі. “Проблема в тому, що суспільство намагається обрати не Президента, а Месію. Однак Спасителем є тільки Ісус Христос. Якщо ми поставимо Бога на перше місце, то все інше стане на свої місця. І коли ми з Богом, то політика не є щось зле, чи добре. І чим більше людина має влади, то тим більше вона може послужити іншим людям... Християнам не треба боятися йти у політику, не треба навіть бажати мати багато добра. Проте суть у тому, що ти мусиш бути з Богом, щоб уміти дати собі раду. А коли ти будеш з Богом, то можеш дати раду на будь-якому місці”, — стверджує владика Венедикт.