«Не дайтеся, щоб ситуація Вас поклала на лопатки і Ви заспокоїлися», - владика Йосиф (Мілян) до голів Молодіжних комісій
  • Суб, 07/06/2014 - 14:48

«Пам’ятайте, що у Києві є Патріарший собор, що у Київській архиєпархії теж є молодь. Спробуйте зосередити свої дії, дії молодої Церкви на столиці і на тих теренах, які ще вважають, що Церква – це тільки обмежений простір сакральної споруди, що це Церква – це щось сумне, що Церква – це система заборон, піст і так далі», – закликав владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ учасників засідання голів Комісій у справах молоді єпархій, екзархатів та монаших згромаджень УГКЦ.

В засіданні, що відбулося 3-4 червня у Благодійному фонді «Карітас-Київ» також взяли участь новопризначені голови –о. Мар'ян Лемчук – голова Комісії у справах молоді Бучацької єпархії, о. Володимир Гуменюк – голова Комісії у справах молоді Коломийсько-Чернівецької єпархії та о. Григорій Назар – голова Комісії у справах душпастирства молоді Перемишльсько-Варшавської архиєпархії.

Відповідальні за молодь зосередили свою увагу на двох ключових питаннях: проведенні Фестивалю Єдиного молодіжного простору "Вітер На-Дії", що відбудеться 10–13 липня у Львові та на підготовці програми участі української молоді у XXXI Світовому дні молоді, що пройде у Кракові наприкінці липня 2016 року.

Одним із підготовчих заходів, що готує до зустрічі молоді із Папою Римським під час Світового дня молоді, є проща хреста та ікони СДМ в різних країнах. В Україні вони перебуватимуть з 6 вересня до 4 жовтня на парафіях Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. До цього часу Комісія у справах молоді УГКЦ відкриє україномовну версію сайту Світового дня молоді.

Учасники засідання також розпочали спільне планування розвитку молодіжного апостоляту на 2015 рік. Гість засідання – Михайло Канафоцький, консультант Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ виступив із пропозиціями тіснішої співпраці із органами державної влади та громадськими організаціями. 

"Не дайтеся, щоб ситуація Вас поклала на лопатки і Ви заспокоїлися. Я бажаю Вам внутрішнього неспокою, який би Вас рухав до дії, бо дія – це щось, що походить від Бога, від Святого Духа. Я думаю, що Вам це вдасться, бо бачу, що ви дуже серйозно налаштовані, дуже гарно працюєте і так чисельно приїхали сьогодні до Києва. Справді дякую", – звернувся преосвященний владика Йосиф до учасників засідання.

Завершилось засідання Божественною Літургією в екуменічній каплиці УГКЦ на Майдані.

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ