Не дозвольте, щоб вас перемогли песимізм і недовіра!, - Папа на зустрічі із молоддю Сардинії
  • Пон, 23/09/2013 - 12:13

Останнім етапом візиту Папи Франциска на Сардинію була його зустрічі з молоддю. Святіший Отець, якого захоплено зустрічала співом молодь, напевно нагадав собі атмосферу недавнього Всесвітнього Дня Молоді в Ріо-де-Жанейро. Саме з цього він розпочав свою промову.

Папа пригадав досвід св. Петра з біблійної сцени, в якій Ісус наказав Симонові закинути сіті в озеро. Для досвідченого рибалки це було серйозним випробуванням, тому що він щойно повернувся з невдалої риболовлі. Симон є людиною практичною і щирою, тому він сказав Ісусові: «Учителю, ми працювали всю ніч і нічого не зловили».

Папа наголосив, що незважаючи на невдалий досвід не можна піддаватися песимізму і недовірі. Ви не повинні залишитись без надії, надія є частиною вашого буття. Молода людина без надії – це не є хтось молодий! – наголосив Папа. І навів приклад Петра, який відповідно зреагував на це важке випробування.

«Сміливо, з мужністю, виходить з себе і довіряє Ісусові. Він каже: «Добре. На Твоє слово закину сіті». Увага! Він не говорить: власними силами, моїми розрахунками, моїм досвідом як рибалки, але «на Твоє слово», на слово Ісуса! І результатом був дивовижний улов, сіті заповнені та так, що майже рвалися», – сказав Папа.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va