"Не дозвольте вкрасти вашу надію!", - Папа до мексиканців
  • Втр, 13/08/2013 - 10:07

Сильним духовним стимулом для оновлення місіонерської діяльності назвав Папа Франциск святкування 200-річчя побудови архикатедрального собору в Мехіко. Святіший Отець направив спеціальне послання з нагоди урочистостей, які пройдуть в мексиканській столиці 15 серпня. У ньому понтифік закликав віруючих зміцнюватися в надії, яка народжується завдяки вірі.

Святкування 200-річчя собору у Мехіко,це привід для Папи, щоб подивитися в минуле, зміцнити нинішнє і підготувати майбутнє. "З історії цього храму ми можемо винести урок для нашого християнського життя", - написав Франциск і закликав віруючих "зберігати найкраще з цієї духовної спадщини". Він зазначив, що урочистості мають стати приводом для навернення, "сильним духовним стимулом до радісного усвідомлення, що завдання кожного охрещеного - бути учнем і місіонером Христа".

У даному контексті Папа нагадав про цінність Євхаристії, з якою "ми отримуємо сили, щоб свідчити про любов Ісуса в усіх сферах, особливо серед найбільш неблагополучних". Він закликав віруючих "дивитися в майбутнє з надією". "Не дозвольте вкрасти вашу надію!", - Закликав Папа.

Особливу увагу Папа звернув на важливість виховання у вірі молоді. Він побажав, щоб Слово Боже, яке проголошується в архикатедральному соборі, більш впроваджувалося в серцях дітей, юнаків та дівчат, які є "воротами радості й ентузіазму". "Молоді ми повинні дати краще з того, що маємо: Христа, Спасителя і Друга, який ніколи не залишить", - сказав Франциск. Він підкреслив, що в першу чергу, це завдання стосується батьків, які повинні розраховувати не тільки на власні сили, а й на силу молитви. Святіший Отець довірив мексиканський народ материнському захисту Богоматері Гваделупської і попросив молитися за нього.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va