Не пропустити моменту приходу Бога
  • Чтв, 17/11/2016 - 15:38

Папа Франциск закликав віруючих бути пильними, щоб не пропустити моменту, коли Бог прийде до них.

Зі спеціальним закликом Папа звернувся 17 листопада 2016 року під час ранкової Євхаристії у Ватикані. У проповіді він послався на літургійний євангельський уривок (Лк 19,41-44), в якому Ісус заплакав над Єрусалимом, який не зумів дізнатися "часу відвідування свого".

За словами Папи, Ісус плаче, тому що пам'ятає історію Ізраїлю: з одного боку, це історія безмежної і навіть "шаленої любові Бога, а з іншого "егоїстичної, недовірливої, ідолопоклонської відповіді" народу. Франциск переконаний, що біль Христу завдає саме ця "історія невірності", історія "нерозпізнання ніжних жестів Бога, любові закоханого Бога", який шукає свій народ, відвідує його, щоб зробити щасливим. Це відбувалося не тільки в давній історії і не завершилася з земним життям Ісуса, зауважив Папа і додав, що це драма кожного людського дня.

“Кожен з нас може запитати: “Чи здатен я розпізнати момент, коли Господь відвідав мене. Чи відвідує мене Бог?", - зазначив святіший Отець. Франциск підкреслив, що кожен віруючий може зіткнутися з подібним "гріхом Єрусалиму". Пан приходить щодня і "стукає в наші двері", і тому потрібно бути уважними, вчитися розпізнавати Його присутність, регулярно здійснюючи іспит совісті щодо вміння помітити Бога у своєму житті і відповісти на Його запрошення, порадив Папа Франциск під час ранкової св. Меси.