Не варто перекручувати принцип «бідності» Папи Франциска, – Архиєпископ МІхалік
  • Втр, 18/06/2013 - 17:11

Глава Єпископської конференції Польщі, Архиєпископ Юзеф Міхалік, написав статтю, в якій скритикував спроби перекручувати ідеї Папи Франциска. «Бідність – це добре, але не слід її перекручувати. ЗМІ вводять людей  в оману, використовуючи слова Папи Франциска для того, щоб «підраховувати» багатство Церкви», – йдеться у статті.

Архиєпископ Юзеф Міхалік написав статтю до польської газети «Niedziela», критикуючи схильність польських ЗМІ «прикрашати» висвітлення новин, що стосуються понтифікату Франциска. Він вважає, що дуже часто новини висвітлені однобічно і зосереджені виключно на папському посланні про бідність.

За словами єрарха, не надавати великого значення матеріальним благам – це добре, проте популярні та ідеологічно упереджені медія, використовуючи слова Папи як зачіпку, намагаються нападати на Церкву, яка, на їх думку, є занадто багатою.

Архиєпископ Міхалік наголошує на тому, що важливо висвітлювати й інші сфери папського навчання, як наприклад, праця, етика сім’ї та відвага у вірі. «Убогість –це духовний дар і її не слід пов’язувати зі злиднями», — пише Архиєпископ, зазначаючи, що Іван Павло ІІ цілком не був прив’язаний до матеріальних благ.

Як пише польський єрарх, звичайно, що священики повинні уникати розкоші, оскільки повинні жити за пожертви вірних. Проте мати комп’ютер чи машину – це не розкіш. Ці речі корисні для праці.

Свою статтю глава Єпископської конференції Польщі завершує словами, що Католицька Церква у Польщі багата за людськими, а не грошовими мірками, що демонструє кількість пожертв. І власне завдяки щедрості вірних, після повені в Аргентині організації «Карітас – Польща» вдалось зібрати 50 тисяч доларів для тих, в чиє життя втрутилось трагічне стихійне лихо.

За матеріалами Vatican Insider