Не виключено, що Папа відвідає Єгипет
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

Папа Франциск висловив бажання відвідати Єгипет. Про це повідомив Патріарх Коптської Православної Церкви Тавардас II після зустрічі з Понтифіком. Папа пообіцяв розглянути можливість прибуття в північно-африканську країну в найбільш відповідний термін.

 

В інтерв'ю Радіо Ватикану православний єрарх назвав недавню зустріч з Папою "фантастичною" і висловив упевненість, що вона сприятиме хорошим стосункам між Церквами. Патріарх, відкритий на екуменічну діяльність, повідомив, що саме з ініціативи його Церкви в Єгипті була створена Рада Церков, до якої увійшли п'ять християнських конфесій. "Між нами хороші стосунки, відбуваються взаємні візити, зустрічі, лекції, а в найближчому майбутньому будуть реалізовані деякі спільні ініціативи", – поділився Тавардас II.

Говорячи про важливість асамблеї, Патріарх зазначив, що вона дає можливість християнам висловлюватися єдиним голосом не тільки в країні, але і на всьому Близькому Сході. "Це для нас дуже важливо: спільно працювати в різних сферах. Це також важливо для наших людей, де б вони не перебували", – наголосив коптський єрарх.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va