“Не втрачайте людськості у виборчих перегонах”, – владика Василій (Івасюк) на сесійному засіданні міської ради
  • Птн, 30/03/2018 - 19:03

29 березня правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ кир Василій (Івасюк) відвідав 31 сесію міської ради.

На початку владика спільно з присутніми помолився, а відтак  привітав службовців-ювілярів з нагоди дня народження. Символічно у 35-ту та 70-ту річниці кир Василій зачитав напутнє слово з тих же Псалмів, а відтак уділив архиєрейське благословення.

Після щирих привітань, владика звернувся до присутніх в сесійній залі зі словами Першого послання апостола Павла до Солунян:

“Благаємо вас, брати: карайте ледачих, малодушних підбадьорюйте, підтримуйте безсилих, супроти всіх будьте терплячі. Уважайте, щоб ніхто не віддавав нікому злом за зло, а старайтеся робити добро один одному і для всіх”.

Пригадуючи про наближеня виборів, єпископ зауважив на важливості депутатів представляти свою позицію і особисто виконану програму:

“Ніколи не обмовляйте і не обсуджуйте, бо це важкий гріх. Пам’ятайте, що депутатство швидко проходить, тому не втрачайте людськості у виборчих перегонах і з братньою любов’ю ставитись до своїх опонентів.”

Крім того було порушене питання щодо потреби облагородити цвинтар “Монастирок” біля Благовіщенської церкви. Єпископ додав, що на даному етапі роботи проводять документально, однак в подальших діях попросив долучитися і громаду міста.

“Ми б хотіли направити всі сили на відновлення цвинтаря, адже він, як і храм, має давню історію. Там спочиває багато знаменитих людей, тому маємо прохання до громади взяти участь у впорядкуванні місця поблизу духовної святині, зрештою, візитки міста Коломиї”,- сказав кир Василій.