«Не знаємо, коли прийде Божий суд, але знаємо, що час чинити добро є тепер», – Блаженніший Святослав у Римі
  • Пон, 24/02/2014 - 02:58

У неділю, 23 лютого 2014 року, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в базиліці Святої Софії в Римі.
 

Богослужіння, на яке зібралася численна громада вірних з Риму та інших міст Італії, відбувалося в атмосфері загальнонаціональної жалоби та поминання полеглих у ці дні на вулицях Києва та інших міст України. Про це повідомляє сайт «Радіо Ватикану».

У світлі євангельської притчі про страшний суд, Блаженніший Святослав під час проповіді зауважив, що стається з людиною, яка почувається безкарною, наголосив на важливості солідарності та закликав не забувати про поранених і скалічених також і після того, як врегулюється суспільно-політична ситуація.

Він також підкреслив, що цими днями Україна втратила свій цвіт, адже загиблі – це молодь, викладачі, митці… Промовляючи по-італійськи, Глава УГКЦ наголосив на важливості солідарності, представивши слухачам ситуацію в Україні.

Після Літургії Блаженніший Святослав, владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, та присутні священики відслужили Панахиду за загиблих, після чого процесійною ходою перейшли до меморіалу полеглих, приготованого з цією нагоди на внутрішньому подвір’ї, де поклали запалені свічки.

 

Департамент інформації УГКЦ