«Небо над головами» - фільм, який показує життя за колючим дротом
  • Птн, 14/09/2018 - 11:17

16 вересня 2018 року у рамках  фестивалю «Вітер На-Дії» в приміщенні «Центру імені митрополита Андрея Шептицького УКУ» (аудиторія 202) відбудеться показ короткометражного документального фільму «Небо над головами». Початок о 15-тій годині. Адреса: місто Львів, вулиця Стрийська, 29.

Організатори у Львові: Фестиваль «Вітер На-Дії».

Короткометражний документальний  фільм «Небо над головами» розповідає історію про підлітка Богдана, який відбував покарання у Прилуцькій виховній колонії два з половиною роки, а також його життя на волі. Як це перебувати по ту сторону колючого дроту? Хто може допомогти і чи є в цьому сенс? Чи зможе Богдан всупереч всіх життєвих труднощів налагодити життя на волі?

Фільм знімався 2 роки і показує справжнє життя підлітків позбавлених волі. Режисер фільму Василь Возняк є волонтером пенітенціарного душпастирства УГКЦ і відвідує місця позбавлення волі з 2011 року.

Тривалість  фільму: 18 хвилин

У фільмі використана спеціально записана авторська музика композитора Івана Сюська,  учасника програми Х-фактор. 

Гості презентації.

Василь Возняк - режисер фільму, випускник Школи журналістики Українського Католицького Університету, засновник студії відео та анімації «voznyak production». Волонтер пенітенціарного душпастирства з 2011 року.

Богдан – головний герой фільму. Відбував покарання у Прилуцькій виховній колоній. У 2017 повернувся на волю.

Тарас Мирка – священик, в’язничний капелан

Павло Загороднов – координатор волонтерського служіння у пенітенціарній системі УГКЦ

Тизер фільму "Небо над головами" тут.

Офіційна сторінка у facebook: тут.

Фільм також буде продемонстровано у вересні у Києві, Дрогобичі, Івано-Франківську, Тернополі.

Василь Возняк:

«Метою показу фільму є змінити упереджене ставлення у суспільстві до дітей, які відбували покарання у місцях позбавлення волі, показавши позитивну історію суспільної адаптації головного героя фільму Богдана.  А також привернути увагу до в’язничного волонтерства – як можливості побудови позитивного діалогу між дітьми, які переступили закон і перебувають у колонії та суспільством».

Серед наших інформаційних партнерів «Громадське радіо» та «Радіо Свобода».

0976622696

voznyak.production@gmail.com