«Недержавний пенсійний фонд «Покрова» забезпечує відкладені на старість кошти від інфляції», - о. Олекса Петрів
  • Чтв, 14/05/2015 - 01:04

12 травня в Києві відбулася прес-конференція на тему «Пенсійна реформа. Запровадження накопичувальної системи. Перспективи та наслідки». Серед провідних експертів також доповідав о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні, секретар Ради Недержавного пенсійного фонду «Покрова».

Як розповів священик, після того як на початку 90-х років люди почали звертатися до Церкви з питаннями про те, як дбати про своє майбутнє у старості, у 2003 році Синод Єпископів УГКЦ прийняв рішення вивчити питання пенсійного забезпечення і можливості участі Церкви в тих запитах, які лунали від вірних.

«Це питання вивчали п’ять років. І ось у 2008 році церковний провід прийняв рішення заснувати Недержавний пенсійний фонд «Покрова», - додав він. На це було багато причин. Насамперед  церковники намагалися посприяти тому, щоб люди мали певне матеріальне запевнення свого майбутнього на старості. Також Церква намагалася допомогти державі, бо кошти, які акумулюються на особистих рахунках кожного учасника цього пенсійного фонду, це й гроші, які працюють на економіку. «Це кошти, які допомагають ставати державі із ніг», - підкреслив він. Крім цього, участь людини в цьому недержавному пенсійному фонді має «страховий характер». Бо кошти, які людина накопичила на своєму рахунку, у випадку тяжкого захворювання і ризику для життя можна зняти і використати їх для того, щоб врятувати своє життя.

«Недержавний пенсійний фонд «Покрова» завдяки компанії із управління активами та адміністратору цього фонду на сьогодні повністю виконує вимоги, які перед ним ставилися. Фонд забезпечує відкладені на старість кошти від інфляції. Це означає, що прибуток Недержавного пенсійного фонду «Покрова» є таким, що покриває навіть цьогорічну високу інфляцію», - зазначив о. Олекса.