Неділя 19 січня 2014 р. з Папою Франциском
  • Нед, 19/01/2014 - 16:21

У неділю, 19 січня 2014 р., Папа Франциск здійснить четвертий з черги візит на одну із парафій своєї дієцезії. Але перед тим, опівдні, він зустрівся з римлянами та гостями міста, які заповнили площу Святого Петра, щоб проказати Богородичну молитву «Ангел Господній». З огляду на те, що цієї неділі Католицька Церква відзначала Всесвітній День мігрантів та біженців, на зустріч зі Святішим Отцем прибули представники мігрантських спільнот Вічного Міста, між якими були й українці. Святіший Отець звернувся до них з окремим привітанням, кажучи: «Дорогі друзі, ви близькі серцю Церкви, тому що Церква – це люд, який прямує до Божого Царства, яке Ісус приніс посеред нас. Не втрачайте надії на краще майбутнє!»

А перед проказуванням молитви «Ангел Господній Папа поділився кількома думками про євангельський уривок, що розповідає про зустріч Ісуса з Іваном Христителем, який вказав своїм послідовникам на Христа, як на Божого Агнця, після чого деякі з них стали апостолами. «Що ж означає для нас, для Церкви сьогодні бути учнями Ісуса, Божого Агнця? – запитав Святіший Отець, відповідаючи: Це означає поставити на місце лукавства невинність, на місце сили – любов, на місце гордості – покору, на місце престижу – служіння», тобто, жити, як місто, поставлене на горі, «відкрите, гостинне і солідарне».

У контекст Всесвітнього Дня мігрантів та біженців влучно вписалися чергові душпастирські відвідини Папи Франциска, адже парафія Найсвятішого Ісусового Серця, яку він відвідає ввечері, розташована поблизу головного залізничного вокзалу «Терміні». Тому, душпастирство, яке тут здійснюють Отці Салезіяни, звертає особливу увагу на стан речей, пов’язаний із таким сусідством, і це також враховано у програмі візиту Святішого Отця. Нею передбачено зустрічі з групою безхатченків, з коло сотнею юнаків і дівчат біженців, та з парафіяльними волонтерами. Перед початком Святої Меси Папа також зустрінеться з дітьми, охрищеними протягом останніх місяців та їхніми родинами, а після неї поблагословить хворих, зустрінеться із салезіянською спільнотою та молоддю, посвяченою Найсвятішому Ісусовому Серцю.

Фото: Інтер’єр храму Найсвятішого Ісусового Серця a Castro Pretorio в Римі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va