Неділя Блудного сина – День особливої опіки над в’язнями
  • Втр, 06/02/2018 - 15:03

З 4 по 11 лютого 2018 року наша Церква проводить Соціальні дні для заохочення до соціального служіння вірних УГКЦ та плекання в них духу жертовності й милосердя.

Сьогодні, 6 лютого, з цієї нагоди до Архикатедрального собору святого Юра завітав о. Тарас Мирка, капелан пенітенціарної служби міста Львова. Помолившись Божественну Літургію разом з духовенством та вірними святоюрської гори, душпастир поділився власним досвідом служіння серед ув’язнених.

Попри усі намагання вплинути на законодавство та суспільство, в’язниця до сьогодні залишається місцем ізоляції від громади. Проте люди, позбавлені волі, також потребують підтримки, адже багато з них змінюються і виправляються у кращу сторону. Втім, коли засуджений виходить на волю, він і далі залишається на маргінесі суспільства, що здебільшого спричиняє рецидиви тільки для того, щоб знову повернутися до в’язниці. Важливим є не тільки супровід в’язня під час перебування у місці позбавлення волі, а й підтримка після виходу на волю. 

Дуже потрібним є залучення громадськості до розповсюдження ідеї в’язничного служіння. Ми повинні пам'ятати, що саме у милосерді розкривається уся любов Бога до людини, а християни покликанні повторювати це у стосунку з ближніми.

На завершення адміністратор собору митрофорний протоієрей Роман Кравчик закликав вірних до соціальної акції допомоги в’язням через пожертвування книги, вервиці чи іншої церковної атрибутики, яку можна принести до Архикатедрального собору св. Юра. Натомість від Собору митрофорний протоієрей Роман разом з вірними подарували для в’язнів єлей з гробу Господнього та ладан.