Неділя з Папою: солідарність з Індонезією та молитва за матерів
  • Нед, 13/05/2018 - 13:45

Як і щонеділі, також 13 травня 2018 р. Папа Франциск опівдні зустрівся з римлянами й паломниками, щоб проказати молитву до Пресвятої Богородиці. Перед молитвою він виголосив повчання, присвячене Вознесінню Ісуса на небо, а уділивши своє благословення, привітав прочан та звернувся із закликами, присвяченими ситуації в світі.

Солідарність з християнами Індонезії

«Дорогі брати й сестри, – сказав він, – я особливо близький з дорогим народом Індонезії, спеціальним чином – з християнськими спільнотами міста Сурабая, які зазнали жорстоких терактів проти місць культу. Підношу свою молитву за жертви та їхніх родичів. Разом призиваймо Бога миру, аби припинилися ці насильницькі дії, а в серцях всіх людей було місце не для почуттів ненависті й насильства, але примирення й братерства. Помолімося в тиші», – заохотив Святіший Отець.

Побажання для працівників медіа

Далі Папа нагадав, що цього дня відзначався Всесвітній День суспільних комунікацій на тему «Фальшиві новини й журналістика миру». «Вітаю всіх працівників медіа-працівників, особливо, журналістів, які намагаються шукати правду в новинах, роблячи свій внесок у справедливе та мирне суспільство», – сказав він.

Вітання для матерів

Вітаючи прочан, Святіший Отець не оминув увагою того факту, що в багатьох країнах світу цього дня відзначався День матері, а тому закликав присутніх привітати матерів оплесками.

«Хочу привітати всіх мам, дякуючи їм за їхню турботу про сім’ї. Пам’ятаю також про матерів, які дивляться на нас з неба й надалі оберігають нас молитвою. Молімося до нашої Небесної Мами, Яка сьогодні, 13 травня, вшановувана з титулом Фатімської Богородиці, допомагає нам прямувати вперед», – закликав Папа.