Неділю Франциск проведе у Кастель Гандольфо
  • Суб, 13/07/2013 - 17:13

Неділю, 14 липня, Папа Франциск проведе у Кастель Гандольфо. Свій день у літній резиденції Римських Пап Святіший Отець розпочне о 9:30 зустріччю з місцевими співробітниками. Франциска привітає єпископ Альбано, на території саме цієї єпархії є Кастель Гандольфо, єпископ Марчелло Семерара, директор Папських вілл Саверіа Петрілла та мер міста Мілвой Манакезі. Зустріч закінчить своїм виступом сам Папа. Опівдні Понтифік очолить молитву "Ангел Господній" біля центральних воріт Апостольського палацу. Потім пообідає з єзуїтами, що працюють у Ватиканській обсерваторії на чолі з аргентинцем о. Хосе Габріелем Фунеса. Після обіду Папа повернеться до Ватикану. Візит Папи Франциска в Кастель Гандольфо стане другим під час його понтифікату, після історичної зустрічі 23 березня з Бенедиктом XVI, який перебував тут перед своїм переселенням у будівлю монастиря "Mater Ecclesiae" у Ватикані.

Завтра вперше Франциск очолить молитву "Ангел Господній" у літній резиденції Римських Понтифіків. Наступний візит Папи в Кастель Гандольфо запланований на 15 серпня. Понтифік на свято Успіння Пресвятої Богородиці очолить Євхаристію в місцевому парафіяльному храмі.

1 липня Префектура Папського дому повідомила, що в липні та серпні не будуть відбуватися загальні аудієнції з участю Папи. Вони відновляться з 4 вересня. Крім того  було повідомлено, що зустрічі Папи з віруючими на молитві "Ангел Господній" влітку відбуватимуться у Ватикані.

Треба відзначити, що попередники Франциска проводили значну частину літнього періоду в Кастель Гандольфо, розташованому 40 км. від Риму, де переважає лагідніший клімат.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va