«Нехай нас усіх позбавлять легального статусу» — єпископ Ян Собіло
  • Срд, 15/01/2014 - 10:59

«Своїми погрозами на адресу УГКЦ Мінкультури дуже конкретно підтримало Майдан», — вважає єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло.

Тепер більше пасторів та священиків різних конфесій прагнуть взяти участь у Майдані, — переконаний владика.

Римо-католицький ієрарх стверджує, що влада не зможе залякати християн: «Нехай всіх нас позбавлять легального статусу , — каже єпископ, адже всі християни згідні із заявою Блаженнішого Святослава».

Єпископ Ян переконаний, що своїми діями влада лише зміцнює єдність України та всіх християн. Єпископ наводить у приклад тенденцію, яку помітив у Запоріжжі: часто спроби роз’єднати Україну за мовною, релігійною чи національною ознакою провалюються і навпаки зміцнюють єдність.

«Так само було з визнанням російської мови регіональною. Після ухвалення цього законопроекту багато людей на Сході почали принципово говорити українською. Все йде дуже добре. Хтось добре підказує владі. Молодці! Так тримати!», — коментує владика.

Нагадаємо, влада попередила, що може позбавити легального статусу Українську Греко-Католицьку Церкву за участь у протестах на Майдані. Лист із попередженням Блаженнішому Святославу надіслав заступник міністра культури.

Хоча у молитвах на Майдані брали участь більшість християнських конфесій України, а також мусульмани та юдеї, проте більше ніхто таких попереджень з боку влади не отримував.

Заява Міністерства культури викликала обурення у суспільстві.

Раніше Папа Римський Франциск запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.

Джерело: CREDO