Нехай смерть священника не знеохотить проповідувати Євангеліє, - Папа до африканських монахів
  • Чтв, 17/02/2022 - 13:06

Святійший Отець закликав африканських монахів, щоб незважаючи на трагічну смерть свого співбрата, вони надалі відважно голосили Євангеліє. Папа говорив про це, вітаючи на загальній аудієнції представників Чину Клериків регулярних менших. Цей чин був заснований у XVI ст. в Неаполі і працює на місіях.

Отець Річард Масіві походив з Уганди. Його вбили після того, як він відправив Літургію в День богопосвяченого життя, майже через три роки після отримання священичих свячень. Він загинув на сході ДР Конго, де впродовж років триває кривавий конфлікт. Багато хто вважає, що священник став жертвою радикальної групи, пов’язаної з т.зв. Ісламською державою. У тому ж місці рік тому було вбито іншого священника – о. Крістіана Бакулене, котрий на мотоциклі повертався до своєї парафії.

«Смерть о. Річарда, жертви невиправданого і гідного осуду насильства, нехай не знеохотить його близьких, його монашу родину і усю християнську спільноту цієї країни бути вісниками і свідками добра і братерства, попри труднощі, наслідуючи приклад Ісуса, Доброго Пастиря», - сказав Франциск.