“Немає такої проблеми, яку б не можна було вирішити для того, хто наполегливо та з довірою молиться вервицю”, - Вл. Дмитро (Григорак)
  • Срд, 17/10/2018 - 12:52

14 жовтня 2018 р.Б. Владика Дмитро (Григорак) очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні священиків Бучацького деканату та освятив приміщення катехетичної школи при храмі Покрови Пресвятої Богородиці у м. Бучач.

Перед храмом єпископа зустрів парох о. Володимир Шафран та парафіяльна молодь в національному вбранні.

У своїй проповіді до вірних Вл. Дмитро поділився: “Ми чудово знаємо історію свята Покрови, знаємо також що це свято означало для козаків, знаємо що ОУН-УПА було створене саме на свято Покрови, рівно ж тепер ми святкуємо “День захисників вітчизни”. Але чому саме до Богородиці звертали свої молитви військові від давніх часів до сьогодні. Думаю, тому що Мати Божа завжди допомагає в найбільшій біді. Особливо через молитву вервиці. Ви чудово пам’ятаєте один із найголовніших символів “майдану” - білі, пластмасові вервиці. Нам, Бучацькій єпархії, їх пожертвували у 2012 році, мільйон вервиць, машина з ними стояла на кордоні майже рік. Отримали їх аж перед майданом і коли все розпочалося одразу передали до Києва. Саме завдяки цій молитві ми перемогли тоді, переможемо і зараз. На завершення, у Фатімі Пресвята Богородиця сказала дітям, яким об’явилася, що немає такої проблеми, яку б не можна було вирішити для того, хто наполегливо та з довірою молиться вервицю.

Хотілось б додати, що приміщення готове для діяльності катехетичної школи, громаді храму Покрови, пожертвували п. Роман та п. Марія Маліновські, які постійно здійснюють благодійну допомогу. Катехитична школа знаходиться одразу біля храму.
Після завершення Архиєрейської Літургії, Владика Дмитро здійснив освячення катехитичної школи, та висловив подяку особам, котрі сприяли у підготовці даного приміщення для його прямої діяльності. Також особливу подяку було висловлено волонтеру Андрію Головецькому, який постійно підтримує вихованців Родинного Дому Введення в Храм Пресвятої Богородиці у Чорткові та Дому Милосердя