«Немає випадковостей! За кожною річчю, за кожною подією, за кожною людиною стоїть Господь», – владика Венедикт в парафії свв. Сергія і Вакха в Римі
  • Втр, 21/02/2017 - 14:34

19 лютого 2017 року, в М’ясопусну неділю, в українській парафії свв. Сергія і Вакха в Римі Божественну Літургію очолив преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Співслужили архиєрею протоієрей Іван Кулик, настоятель українського храму, ієрей Євген Андрухів, відомий мозаїст, ієрей Іван Гобела, докторант літургійного богослов’я папського Східного інституту, та диякон Василь Тимішак.

Після читання недільного Євангелія, яке розповідає про Страшний суд (Мт 25, 31-46), владика звернувся до всіх присутніх на молитві з пастирським словом, в якому наголосив, що немає в житті випадковостей, а все мудро упорядковує Господь. І коли в наше життя Господь посилає людей, які нам створюють труднощі, тоді ми починаємо бачити, через свою на них реакцію, ким ми є насправді. «Наша українська приказка говорить: “Товариш пізнається в біді”, – та не лише товариш, а й ми самі пізнаємо, якими ми є насправді», – зазначив проповідник. Все є у мудрому промислі Божому і ми повинні усвідомити, що наше життя – це не збіги випадковостей, а за всім стоїть Бог. І усі ці, «випадкові» на наш погляд, люди і ситуації, які насправді послав нам Господь, показують, якою насправді є наша віра.

Після завершення Літургії настоятель українського храму, протоієрей Іван Кулик, подякував владиці Венедикту за молитву і батьківське слово, побажав Божого благословення в архиєрейському служінні і виголосив многоліття.

Завершилися Богослужіння молитвою за Україну «Боже великий, єдиний».