Ненависть до Церкви. Підпали в Канаді та США
  • Втр, 06/06/2023 - 15:09

Насильство проти християн у Північній Америці зростає. У Канаді спалили стародавній храм св. Бернарда, у США каплиця, присвячена Матері Божій, сильно постраждала від пожежі.

У католицькій єпархії Альберти 121-лічній костел св. Бернарда в Груарі. Це була перша катедра Архиєпархії Груар-Макленнан. За фактом підпалу затримали двох чоловіків. Обом підпалювачам більше 50 років. Про це пише pch24.pl.

За словами Архиєпископа Жерара Петтіпаса, у результаті підпалу, який стався наприкінці травня, храм повністю знищений – його вже неможливо відновити. Ієрарх наголосив, що хоча підпалювачі зруйнували храм, їм ніколи не вдасться знищити Церкву як таку. Полум'я пожежі охопило будівлю, а полум'я віри цю пожежу пережило.

Подібна подія трапилася наступного дня в штаті Іллінойс, США. Жінка підпалила каплицю в Де-Плейнс, присвячену Гваделупській Матері Божій. Пожежному підрозділу вдалося загасити пожежу, але збитки від пожежі оцінюють у майже 80 тис. доларів. Підпалювачку затримали. Є відеозапис пожежі, на якому видно жінку, яка кидає у вогонь статуї, стільці, вервиці та інші предмети, які були в каплиці.

Насильство проти християн у Північній Америці останніми роками мало два головних джерела. Перше — ідеологія абортів; храми руйнують та підпалюють у відповідь на захисту життя зачатих дітей після рішення Верховного Суду, яке дозволило штатам забороняти аборти. З іншого боку – і це особливо стосується Канади – антихристиянські настрої підживлюються “антиколоніальною” ідеологією, в якій Церкву та духовенство розглядають як нібито руйнівників “первісної культури”.