«Ненависть хоче, щоб ми теж ненавиділи, але Рік Божого милосердя закликає нас до молитви», – Глава УГКЦ у листі-співчуття
  • Суб, 16/07/2016 - 10:43

Після скоєного жахливого терористичного акту в Ніцці я хотів би висловити від імені Української Греко-Католицької Церкви нашу духовну солідарність і наші глибокі та щирі співчуття сім’ям загиблих. Наше переживання терору не є теоретичним. Наше минуле і наше сьогодення дають нам зараз, перед лицем сліпого насильства, можливість відчути ваш біль.

Такі слова написав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у листі до владики Джорджа Понтьє, Президента Єпископської Конференції Франції, в якому висловив своє співчуття з приводу теракту в Ніцці.

«Перед лицем трагедії, що кидає великий виклик європейській ідентичності, ми висловлюємо нашу близькість і підтримку вам, представникам влади, католикам і всім людям доброї волі у Франції», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав запевнив про молитву за всіх постраждалих: «У молитві ми пом’янемо жертв нападу і обіймемо їхніх рідних. Терористи хочуть залякати нас. Вони намагаються викликати в нас паніку та агресію. Ненависть хоче, щоб ми теж ненавиділи, але Рік Божого милосердя закликає нас до молитви за їх прощення».