Ненсі Пелосі назвала обмеження “права” на аборт гріхом
  • Суб, 10/09/2022 - 16:47

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі у День рівності жінок назвала обмеження абортів «гріховним», що суперечить її католицькій вірі.

«Це атака на кольорових жінок і жінок з низькими доходами, це просто гріх», – сказала Пелосі під час панелі «репродуктивне здоров’я» 26 серпня. «Це неправильно, що вони можуть говорити жінкам, що, на їхню думку, жінки повинні робити зі своїм життям і своїм тілом. Це гріх і несправедливість».

Пелосі зробила свої коментарі під час відвідування кампуса Мішн-Бей Каліфорнійського університету в Сан-Франциско для «круглого столу з питань репродуктивного здоров’я». Свої зауваження вона висловила відразу після виступу іншого демократа з Каліфорнії, який також вважає себе католиком.

Конгресвумен Джекі Шпаєр згадала свій попередній аборт, сказала, що підтримує розширення доступу до таблеток для переривання вагітності та продовження поточного 10-тижневого ліміту FDA для використання цих таблеток.

Комісія значною мірою відреагувала на червневе рішення Верховного суду скасувати справу «Роу проти Вейда», що дозволило штатам регулювати аборти на свій розсуд.

«Підбадьорені радикальним Верховним судом, крайні республіканці MAGA [Make America Great Again] завдають неймовірного болю жінкам та їхнім родинам», — попередила Пелосі на початку дискусії. – «Справді, сьогодні американські жінки не такі вільні, як їхні матері та бабусі».

Протягом багатьох років Пелосі кілька разів захищала аборти, посилаючись на свою католицьку віру. Архиєпископ Сальваторе Дж. Корділеоне оголосив у травні, що Пелосі більше не може приймати Святе Причастя в архмєпархії Сан-Франциско. Кілька інших архмєпископів і єпископів наслідували його приклад.

Католицька Церква вважає аборт знищенням людської особи, тяжким злом.

«Людське життя необхідно поважати і захищати безумовно від моменту зачаття», – йдеться в Катехизмі Католицької Церкви. «З першої миті свого існування за людиною повинні бути визнані права особистості, серед яких є непорушне право кожної невинної істоти на життя».

Церква вважає аборт «злочином проти людського життя», а надання “послуги” аборту або допомоги комусь іншому зробити аборт підставою для автоматичного відлучення.

«Прямий аборт, тобто аборт, бажаний або як мета, або як засіб, серйозно суперечить моральному закону», — говориться в Катехизмі.

Водночас Католицька Церква пропонує прощення та милосердя тим, хто причетний до абортів.

«Церква не має на меті обмежити сферу милосердя», – йдеться в Катехизмі, але натомість «з’ясовує тяжкість вчиненого злочину, непоправну шкоду, заподіяну невинним, засудженим на смерть, а також батькам і всьому суспільству».