Необхідною є нова екологічна культура для спасіння Планети, – Канадська комісія «Справедливість і мир»
  • Втр, 16/04/2013 - 19:16
Необхідною є нова екологічна культура для спасіння Планети, – Канадська комісія «Справедливість і мир»

Необхідною є нова культура, яка б уможливила усунути ризики економічного розвитку, що загрожують майбутньому людей і всієї Планети. Про це заявила комісія «Справедливість і мир» канадського єпископату, яка видала спеціальний документ «Формування нової культури: центральні теми екологічного вчення Церкви», в якому мова йде про ключові питання збереження природи з перспективи Церкви.

В документі наголошується на тісному зв’язку між людиною, суспільством, економікою та станом природи, а також констатується, що запорукою «екології довкілля» є внутрішня екологія чи «екологія людини», за формування якої в особливий спосіб є відповідальною Церква.

Світ сьогодні є справедливо стурбований станом навколишнього середовища. Екологічні проблеми є також викликом для Церкви, яка згідно із словами Папи Франциска: «усвідомлює свою відповідальність за все створіння, яке ми покликані любити і оберігати».

Документ має за мету спричинитись до системного розгляду і обговорення сучасного вчення Церкви про відповідальність за Боже створіння – природу в єпархіях, парафіях, церковних рухах та католицьких організаціях.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Осерваторе Романо та сайт Єпископської конференції Канади