Неосвіченість і бідність в центрі уваги Папської академії наук
  • Пон, 04/11/2013 - 20:18

На зв'язок між "фізичним харчуванням" і "харчуванням ментальним" звернув увагу кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et pax" виступаючи перед учасниками форуму "Хліб і мозок, освіченість і бідність". Форум проходить 4-6 листопада 2013 р. в Ватикані з ініціативи Папської академії наук.

За словами кардинала, щоб розірвати зв'язок між бідністю і неписьменністю недостатньо лише наукових досліджень та соціальної політики, спрямованої на поліпшення освіти та рівня продовольчої безпеки. "Необхідно також заново відкрити сенс християнського гуманізму, заснованого на солідарності і братерстві ",- сказав він.

Одна з цілей форуму, в якому беруть участь експерти в різних дисциплінах, полягає у зверненні уваги на загальний зв'язок між бідністю і браком освіти з одного боку і на важливість наукових відкриттів для боротьби з бідністю з іншого.

Кардинал Тарксон підкреслив, що всі ці аспекти близько пов'язані з темами соціального вчення Католицької Церкви, такими як фундаментальні права і потреби людини, гідність, справедливість, мир і діалог. На його думку, ватиканська конференція зосередиться на аспектах, які пережили значне поліпшення, можуть дати надію і посприяти практичним рішенням термінових і драматичних викликів, які сьогодні стосуються неосвіченості та бідності.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va